Hans Tap Blues Band


Hans Tap

Zanger/leadgitarist Hans Tap speelt de gitaar vanaf zijn achtste en sinds zijn vijftiende in verschillende bands. Hans speelde o.a. in de jaren ’70 zo’n jaar of tien in de symfonische popgroep Joeka. Daarna heeft hij kennis gemaakt met de blues en heeft hij ongeveer 25 jaar in de bluesband Blue Rose gespeeld. Met deze succesvolle Brabantse band waar ook toetsenist René Francissen in speelde heeft hij in 1984 het hoogste podium in Nederland beklommen, namelijk het North Sea Jazz festival. Daarnaast speelde hij met Blue Rose met de groten uit de Nederlands blues scene op diverse concerten. Hans is fan van o.a. Walter Trout, Joe Bonamassa, Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan. In 2011 is de band begonnen als SRV tribute band maar inmiddels is naast een repertoire van SRV ook aan nummers van andere blues giganten gewerkt, en is Hans nu de frontman van zijn eigen band: de Hans Tap Blues Band.


René Francissen

Toetsenist Rene Francissen is op 8-jarige leeftijd begonnen met accordeon les van een privé leraar. Na twee jaar is daar pianoles bijgekomen op de muziekschool van Nijmegen. Naast een langdurige klassieke opleiding met o.a. deelname in het Nijmeegse Jeugdorkest, het Nijmeegse accordeonorkest en begeleider van zangkoren, is ook improvisatie les gevolgd en is Rene op zijn veertiende met zijn eerste Rock- en Popbands (Redifusion en later Al Capone) begonnen. Daarna zijn vele bands gevolgd waaronder Joeka (met gitarist Hans Tap), Marsh Mallow (single Feel like a stranger met o.a. Vara’s eerste TV-popkrant en live optredens voor de KRO), The Drive en nog veel meer. Daarnaast heeft Rene altijd veel gespeeld in gelegenheidsbands en als session muzikant en invaller voornamelijk bij blues bands maar ook bij commerciële orkesten. De blues heeft altijd een belangrijke rol gespeeld en naast zijn vaste pop, rock en jazzbands, is uit een session Blue Rose ontstaan (zie biografie Hans Tap). Daarna zijn er nog vele blues bands gevolgd en heeft Rene de laatste 15 jaar als pianist/organist nagenoeg alleen nog maar blues gespeeld met als grote voorbeelden o.a. Cuby en the Blizzards, Buddy Guy, Luther Allison en Jimmy Smith.


Paul Delfortrie

Drummer Paul Delforterie is al tientallen jaren actief in de muziek, o.a. blues, jazz en rock&roll. Blues bands waar Paul de laatste tien jaar in speelde zijn Blue Rose, Slow Blow Fuse en de laatste jaren ook regelmatig als toetsenist in the Wild Horses. Momenteel is Paul ook nog actief in de Beerhunters uit Oss.Maarten Adriaansz

Bassist Maarten Adriaansz speelt sinds zijn 15e in bands. Op zijn 18e ontdekte hij in de band Voodoo met drummer Fred van Vloten wat het belang is van een hechte, strakke ritmesectie. Toen hij 20 was kwam hij bij de Southern Rockband Mountbatten, Hij viel met zijn neus in de boter, want er werd meteen opgetreden in Paradiso. Hij bleef tot bijna 20 jaar bij deze band en trad op door het hele land en maakte opnamen voor Vpro en Vara radio. Daarna volgden na een bandloze periode nog enkele andere bands. Sinds juni 2015 is hij bassist van de Hans Tap Bluesband en ook hier wil hij het wel 20 jaar volhouden.